Resultaten Interdepartementaal Beleidsonderzoek zzp’ers voor de zomer naar de Kamer

Op dit moment spelen er geen noemenswaardige ontwikkelingen rondom zzp’ers.

Wel heeft het ministerie van Financiën nogmaals bevestigd dat de resultaten van het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) naar zzp’ers voor de zomer worden verwacht.

Aangezien diverse Kamerleden bij staatssecretaris Wiebes hebben aangedrongen om met verdere behandeling van zijn controversiële wetsvoorstel BGL te wachten op het IBO is het voorlopig niet te verwachten dat hiermee iets zal gebeuren.

Deze informatie is afkomstig uit antwoorden op vragen vanuit de Tweede Kamer over de voorzitter van de IBO-werkgroep, die onlangs is benoemd tot directeur-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën.

Kamerlid Van Weyenberg (D66) zette zijn vraagtekens bij de mate van onafhankelijkheid van deze voorzitter na zijn overstap. Het Kabinet en de IBO-werkgroep zijn echter van oordeel dat de voorzitter beschikt over de expertise en capaciteiten om onafhankelijk van politieke belangen het proces te blijven begeleiden. Hij wordt dan ook niet vervangen.