Laatste week voor inzendingen De Tegel

Op donderdag 21 maart 2013 worden voor de zevende keer De Tegel(s), Jaarprijzen voor de journalistiek, uitgereikt. De uitreiking vindt plaats tijdens het Feest voor de Journalistiek in de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Producties in de categorieën nieuws, achtergrond, onderzoek, interview en talent kunnen tot 18 januari 2013 worden ingezonden.

De Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek werd in 2006 opgericht en is een samenwerking tussen NDP Nieuwsmedia, de NVJ, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, de NOS en RTL.
De prijs De Tegel ontleent zijn naam aan het boek Tegels lichten (1972) van Henk Hofland. In de prijs is ook de voormalige NDP-Prijs voor de Dagbladjournalistiek opgegaan. De Tegel is in het leven geroepen om journalisten te prijzen die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek.
Ook wil de prijs journalistieke innovatie en nieuw journalistiek talent aanmoedigen.