Inschrijving De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek 2009 van start

Hoe staat de journalistiek er anno 2009 voor? Te midden van een hoop kritische geluiden, een steeds verder oprukkende burgerjournalistiek, een groeiend aantal distributiekanalen en aanhoudende financiële perikelen is het juist van groot belang om de schijnwerpers te blijven richten op hetgeen waar het uiteindelijk om gaat: het journalistieke vakmanschap.

Daarom de jaarlijkse uitreiking van De Tegel, als baken voor journalistieke kwaliteit, vernieuwing en talent.

Nieuw: Tegel voor Online Journalistiek

Nieuw aan deze vierde editie is dat de Innovatieprijs is omgevormd tot De Tegel voor Online Journalistiek. Dit betekent dat De Tegel 2009 wordt toegekend binnen de mediatypen Print, Televisie en Radio – elk een onderverdeling in de categorieën Nieuws en Achtergrond – en voor Online Journalistiek.

Naast deze zeven journalistieke vakprijzen wordt er weer één Talentprijs uitgereikt. Talenten kunnen uitsluitend worden voorgedragen door hun (hoofd)redactie.

Digitaal inzenden

Voor elke categorie geldt een maximum van twee inzendingen per journalist of (hoofd)redactie. De journalistieke bijdrage dient te zijn gepubliceerd of uitgezonden in 2009.

Inzenden kan uitsluitend digitaal via de website van de Tegel. De inzendtermijn voor De Tegel 2009 sluit maandag 25 januari 2010. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.