Wout van Wijk in nepnieuws expertgroep Europese Commissie

Wout van Wijk, directeur van News Media Europe, is toegetreden tot de expertgroep die wordt voorgezeten door Professor Madeleine de Cock Buning.

In de High-Level Group on Fake News and online disinformation, die vorige week maandag voor het eerst bij elkaar kwam, zitten onder meer academici, journalisten en vertegenwoordigers van nieuwsuitgevers en online platforms.
De groep zal de komende tijd op zoek gaan naar de beste manieren om nepnieuws te bestrijden en brengt hierover advies uit aan de Europese Commissie.

Op een gezamenlijke persconferentie noemden Eurocommissaris Mariya Gabriel (Digitale economie en samenleving) en De Cock Buning nepnieuws een ‘kwaadaardig probleem’ dat moet worden opgelost.
De Commissie komt komend voorjaar met een plan om nepnieuws tegen te gaan.

News Media Europe

News Media Europe behartigt de belangen van uitgevers van nieuwsmedia op alle platforms bij de instellingen van de Europese Unie. Het is de eerste Europese brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven die de digitalisering van de journalistiek volledig omarmt.

News Media Europe vertegenwoordigt nieuwsbedrijven uit twaalf Europese landen met een gezamenlijke waarde van ruim 12 miljard euro en meer dan 2.200 titels.