Vooraankondiging: Nieuws in de klas ontwikkelt journalistieke game ‘Breaking News’

In ‘Breaking News’ lopen leerlingen virtueel stage op een nieuwsredactie.

Hebben leerlingen het in zich om afgewogen journalistieke keuzes te maken? Ze kunnen het ervaren in de spannende en interactieve online game ‘Breaking News’, ontwikkeld door Nieuws in de klas voor primair onderwijs (bovenbouw) en voortgezet onderwijs (onderbouw).

Breaking news

Virtuele stage

In ‘Breaking News’ lopen leerlingen virtueel stage op een nieuwsredactie. Ze worden regelmatig voor verschillende keuzes gesteld: welk nieuws hoort op de voorpagina thuis, betaal je geld voor een unieke scoop en welke eisen stel je aan de betrouwbaarheid van bronnen?

Maken van keuzes

Na het selecteren van een antwoord, krijgen de kinderen direct feedback op de genomen keuze. Zo leren leerlingen waarom het belangrijk is dat een journalist vanuit journalistieke waarden redeneert en welke keuzes het meeste recht doen aan deze waarden.

‘Breaking News’ gratis beschikbaar

‘Breaking News’ is tijdens de Week van de Mediawijsheid gratis beschikbaar. Nieuws in de klas ontwikkelt deze game met ondersteuning vanuit DichterBijNieuws, samen voor een vrije en veilige pers.