Jonge schrijvers streden in de Schrijfwedstrijd van Nieuws in de klas

Meer dan 520 getalenteerde jonge schrijvers hebben hun stem laten horen in de editie 2023 van de Schrijfwedstrijd van Nieuws in de klas.

In hun brieven uiten ze hun zorgen en ideeën over actuele onderwerpen zoals het klimaat, de oorlog in Oekraïne, het telefoonverbod op scholen, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, (on)begrip voor de demonstraties op de A12 en de ongezonde gewoonte van vapen.

Inspirerende brieven

Juryvoorzitter Monique Snoeijen (NRC): “De mening van jongeren is van groot belang om de samenleving als geheel te kunnen begrijpen. De jury heeft geleerd over problemen, trends en fenomenen waar zij geen weet van had.” Ook dit jaar hebben vooraanstaande nieuwstitels ruimte in de krant gereserveerd om de stem van jongeren te laten horen. Naast de top 3 werden ook andere inspirerende brieven in de deelnemende nieuwstitels gepubliceerd.

Krant Schrijfwedstrijd

Nieuws in de klas heeft ook zelf een krant samengesteld van de gepubliceerde brieven. Ga naar www.nieuwsindeklas.nl/schrijfwedstrijd om de krant te downloaden.

Schrijfwedstrijd Nieuws in de klas