Vacature adviseur public affairs

NDP Nieuwsmedia zoekt een adviseur public affairs.

Deze vacature is gesloten.

Onafhankelijke journalistiek is onmisbaar in een goed functionerende democratie en rechtsstaat. De Toeslagenaffaire, die mede dankzij het vasthoudende werk van journalisten van RTL Nieuws en Trouw aan het licht kwam, is daarvan slechts één voorbeeld. Dagelijks doen in Nederland duizenden journalisten verslag van de actualiteit, of dat nu gaat over de oorlog in Oekraïne, de gevolgen van de hoge inflatie of de ontwikkelingen rond een lokale wethouder.

Beeldmerken nieuwsmediaWie wij zijn

NDP Nieuwsmedia is als brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven de belangenbehartiger van onafhankelijke journalistiek. Onze missie is om de kracht en de maatschappelijke waarde van nieuwsmedia uit te dragen en ons sterk te maken voor de zakelijke en journalistieke belangen van de Nederlandse nieuwsbedrijven. Je kent onze leden van bekende nieuwsmedia zoals de Volkskrant, De Telegraaf, De Limburger, RTL Nieuws, NU.nl en BNR Nieuwsradio. NDP Nieuwsmedia vertegenwoordigt zo’n veertig nieuwsmerken.

De uitdagingen in de media zijn groot. De nieuwssector is gedigitaliseerd en dat roept voortdurend nieuwe vraagstukken op die een strategisch antwoord vereisen, zowel op Europees als op nationaal niveau. Belangrijke thema’s zijn onder meer de Europese Media Freedom Act, de aan te scherpen wetgeving voor online advertenties en de veiligheid van journalisten. Als public-affairsprofessional draag je eraan bij dat nieuwsbedrijven kunnen floreren. Alleen dan kunnen zij hun belangrijke maatschappelijke bijdrage blijven leveren.

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een adviseur public affairs.

Wat je als adviseur public affairs gaat doen

  • Je wordt verantwoordelijk voor eigen lobbythema’s en de invulling daarvan, waarbij je samenwerkt met je collega’s uit het public-affairsteam.
  • Je monitort ontwikkelingen, denkt vooruit, signaleert kansen en bedreigingen voor de onafhankelijke journalistiek en anticipeert daarop.
  • Je vertegenwoordigt de aangesloten nieuwsbedrijven bij politieke en ambtelijke stakeholders en in uiteenlopende commissies en werkgroepen, zowel nationaal als in EU-verband. Je onderhoudt en versterkt daartoe een netwerk van relevante contacten.
  • Door je werk draag je elke dag opnieuw bij aan de belangrijke rol die onafhankelijke journalistiek in Nederland speelt.

Wat we van de adviseur public affairs vragen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je weet je complexe onderwerpen snel eigen te maken.
  • Je hebt bij voorkeur enige werkervaring in public affairs. Je hebt een scherp oog voor het signaleren van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Ook kandidaten die zich het vak eigen willen maken, nodigen we uit te solliciteren.
  • Kennis van – of bereidheid om je te verdiepen in – onderwerpen als intellectueel eigendom, privacy en platformregulering is een pré.
  • Je beschikt over strategisch inzicht, overtuigingskracht en weet onze standpunten inhoudelijk met feiten, argumenten en voorbeelden te onderbouwen.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels. Je kunt complexe zaken kort en begrijpelijk uitleggen en hebt er plezier in om dit goed en helder op te schrijven.

Waar je gaat werken

Het bureau van NDP Nieuwsmedia bestaat uit een hecht team van straks acht professionals. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam nabij station Amstel. Flexibel werken is uiteraard vanzelfsprekend, waarbij we waarde blijven hechten aan de onderlinge ontmoeting. NDP Nieuwsmedia werkt samen met andere brancheorganisaties in de mediasector en met News Media Europe in Brussel. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden. Het gaat om een fulltime aanstelling voor 36 uur per week.

Solliciteren naar de functie adviseur public affairs

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Herman Wolswinkel, directeur van NDP Nieuwsmedia, via 06 – 1473 9631. We zien uit naar jouw sollicitatie. Je kunt die mailen naar [email protected]. Heb je vragen over de vacature? Schroom niet ons te bellen.