Trust in Media, de basis voor advertising

Traditionele media genieten veel vertrouwen in Nederland. Adverteerders profiteren daar ook van. Vertrouwde media zorgen voor reclamecampagnes met betere resultaten.

De adverterende merken krijgen meer bekendheid, een beter imago en meer conversie. Dat blijkt uit een bronnenstudie van Trust in Media. Campagnes in magazine- en nieuwsmedia hebben meerwaarde voor naamsbekendheid. Ook neemt de betrokkenheid van de consumenten toe en realiseert de adverteerder een betere breinpositie.

Bij het ‘merkenbouwen’ hebben vertrouwde media veel potentieel. Reclame in magazine-en nieuwsmedia heeft een positieve invloed op de likeablity en de prijsperceptie. Verder dragen deze mediakanalen sterk bij aan het vertrouwen in de merken. Aanvullend zorgen deze media voor een sterkere omzetimpuls.

De bevindingen zijn terug te vinden op het platform Trust in Media.

Website Trust in Media