NDP Nieuwsmedia zoekt een public affairs professional

We zoeken een bevlogen public affairs professional om de kracht en maatschappelijke waarde van nieuwsmedia uit te dragen.

Onafhankelijke journalistiek is onmisbaar in een goed functionerende democratie en rechtsstaat. De Toeslagenaffaire, die mede dankzij het vasthoudende werk van journalisten van RTL Nieuws en Trouw aan het licht kwam, is daarvan slechts één voorbeeld.

Wie wij zijn

Selectie van de nieuwsmedia die NDP Nieuwsmedia vertegenwoordigtNDP Nieuwsmedia is als brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven de belangenbehartiger van onafhankelijke journalistiek, in Den Haag en Brussel. Onze missie is om de kracht en de maatschappelijke waarde van nieuwsmedia uit te dragen en ons sterk te maken voor de zakelijke en journalistieke belangen van de Nederlandse nieuwsbedrijven. Je kent onze leden van bekende nieuwsmedia zoals de Volkskrant, De Telegraaf, De Limburger, RTL Nieuws, NU.nl, BNR Nieuwsradio en Elsevier Weekblad. NDP Nieuwsmedia vertegenwoordigt zo’n veertig nieuwsmerken.

De leden van NDP Nieuwsmedia ontwikkelen zich tot brede mediabedrijven die digitale ontwikkelingen volop benutten. De relaties met de grote techplatforms, een verantwoorde omgang met data en privacy en een juiste waardering van kwaliteitscontent zijn medebepalend voor de toekomst van de onafhankelijke journalistiek. Ter vervanging van een vertrekkende collega zoeken wij een bevlogen public affairs professional.

Wat je gaat doen

 • Je wordt verantwoordelijk voor eigen lobbydossiers en de invulling daarvan.
 • Je draagt inhoudelijk bij aan de lobbydossiers van je collega’s.
 • Je onderhoudt en versterkt zelfstandig een netwerk van relevante contacten.
 • Je vertegenwoordigt de aangesloten nieuwsbedrijven in commissies en werkgroepen, zowel nationaal als in EU-verband.

Wat we vragen

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je weet je complexe onderwerpen snel eigen te maken.
 • Je hebt relevante werkervaring, op het terrein van public affairs, juridisch advies of een aanverwant vakgebied.
 • Je beschikt over een goed afgestelde antenne voor het signaleren van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit Nederlandse en Europese wet- en regelgeving.
 • Je beschikt over strategisch inzicht, overtuigingskracht en weet standpunten inhoudelijk met feiten, argumenten en voorbeelden te onderbouwen.
 • Je bent tech savvy, geïnteresseerd in digitale ontwikkelingen en gemotiveerd om bij te dragen aan manier waarop de online omgeving wordt gereguleerd.
 • Je bent een verbinder, zowel in het overleg met onze lidbedrijven als in het contact met externe stakeholders.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Waar je gaat werken

Het bureau van NDP Nieuwsmedia bestaat uit een hecht team van zes professionals. Je gaat samenwerken met de directeur en de senior adviseur public affairs. Ons kantoor is gevestigd in het Hondsrugpark in Amsterdam-Zuidoost. Flexibel werken is uiteraard vanzelfsprekend, waarbij we waarde blijven hechten aan de onderlinge ontmoeting. NDP Nieuwsmedia werkt samen met andere brancheorganisaties in de media en met News Media Europe in Brussel. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden. Het gaat om een aanstelling voor 36 uur per week. De zwaarte van de functie stemmen we af op de kennis en ervaring die je meebrengt.

Solliciteren

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Tom Nauta, directeur, of Herman Wolswinkel, senior adviseur public affairs. We zien uit naar jouw sollicitatie. Je kunt die mailen naar [email protected].