Lessuggesties bij het nieuws over George Floyd

Nieuws in de klas biedt lessuggesties die direct ingezet kunnen worden om het nieuws over de dood van George Floyd in de les te behandelen.

De dood van George Floyd en de antiracismedemonstratie die daarop volgden, hebben een grote maatschappelijke impact. Het nieuws hierover raakt grote maatschappelijke thema’s als mensenrechten, racisme en veiligheid.

Het vele nieuws dat op verschillende kanalen beschikbaar is, leent zich goed voor behandeling in de klas. Leerlingen komen hoe dan ook met de thema’s in aanraking en in de klas kunnen verschillende aspecten onder leiding van de docent aan de orde komen.

Het gebruik van actuele contexten in de les motiveert leerlingen en sluit aan op activerend en betekenisvol onderwijs. Het nieuws is met lessuggesties direct in de klas te gebruiken bij lessen taal, mediawijsheid en burgerschap.

De lessuggesties zijn te gebruiken in combinatie met de Nieuwsservice van Nieuws in de klas, waarmee docenten kosteloos dag- en weekbladen kunnen laten bezorgen of digitaal toegang kunnen krijgen tot veel verschillende nieuwsmerken.

Meer informatie bij Nieuws in de klas.