Nieuwe lesbundel Verkiezingen in het nieuws

Nieuws in de klas biedt de nieuwe lesbundel Verkiezingen in het nieuws kosteloos aan voor het voortgezet onderwijs.

Aan de hand van het nieuws verdiepen leerlingen zich in de verkiezingen, de actuele politiek en leren zij kritisch kijken naar de berichtgeving hierover. Onderwerpen in de lesbundel Verkiezingen in het nieuws zijn de rol van de journalistiek in de democratie, nepnieuws, framing en scholierenverkiezingen.

Met het lesmateriaal besteden docenten en leerlingen aandacht aan burgerschap, mediawijsheid en taalvaardigheid.
De opdrachten verwijzen naar de actuele berichtgeving. Bij de lessen maken docenten gebruik van de Nieuwsservice op papier of digitaal.

Door gebruik te maken van de Nieuwsservice Digitaal hebben docenten en leerlingen kosteloos vier weken toegang tot nieuws via Blendle. Docenten kunnen de nieuwstitels ook kosteloos op school laten bezorgen in de week van de verkiezingen met de Nieuwsservice voor docenten.