Nieuws in de klas introduceert de Nieuwsservice Digitaal in samenwerking met Blendle

Vanaf 31 januari biedt Nieuws in de klas, het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia, docenten en leerlingen kosteloos nieuws via Blendle.

Negentien landelijke en regionale nieuwstitels stellen in samenwerking met Nieuws in de klas en Blendle hun nieuwsartikelen beschikbaar voor het onderwijs. Nieuws in de klas voorziet hiermee in de vraag van docenten en uitgevers naar een eenvoudige ontsluiting van digitaal nieuws voor het onderwijs.

Docenten en leerlingen kunnen via Blendle tweemaal per jaar kosteloos een maand toegang krijgen tot de content van: het AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Dagblad De Limburger, Dagblad van het Noorden, De Gelderlander, de Leeuwarder Courant, de PZC, de Stentor, De Telegraaf, De Twentsche Courant Tubantia, de Volkskrant, het Eindhovens Dagblad, Het Parool, Nederlands Dagblad, NRC Handelsblad, nrc.next, Trouw, Vrij Nederland. Titels die niet via Blendle beschikbaar zijn kunnen worden geraadpleegd met afzonderlijke inlogaccounts.

Leerlingen leren omgaan met nieuws en actualiteit is belangrijk in hun voorbereiding op de maatschappij. Het nieuws wordt door docenten veel ingezet bij taal, mediawijsheid en burgerschap.
Chris van Hall, manager van Nieuws in de klas: “Actualiteit verlevendigt de les en motiveert leerlingen. Leerlingen die het nieuws volgen hebben een betere algemene ontwikkeling, kunnen beter argumenteren en scoren hoger op burgerschapsvaardigheden.“

Alexander Klöpping, medeoprichter van Blendle: “Het is belangrijker dan ooit om jonge mensen in aanraking te brengen met kwaliteitsjournalistiek. We werken elke dag hard om de prachtige journalistiek die iedere dag in Nederland gemaakt wordt, een nog breder publiek te geven. Ik ben dan ook erg trots op de samenwerking met Nieuws in de klas.”

Nieuws in de klas

Nieuws in de klas is het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven. Naast de Nieuwsservice Digitaal biedt Nieuws in de klas kosteloos lesmateriaal en dag- en weekbladen aan voor het onderwijs.