Stimuleringsfonds steunt journalistieke samenwerking in de regio

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek zal de komende drie jaar onder meer projecten van de Persgroep en Media Groep Limburg steunen.

Uit de veertien aanmeldingen voor de Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking selecteerde het bestuur van het Stimuleringsfonds drie projecten die de komende drie jaar steun zullen ontvangen.

Media Groep Limburg en studenten van de ZUYD Hogeschool gaan in het project Media Valley experimenteren met alternatieve manieren om journalistieke verhalen te vertellen.
Dit zal voornamelijk gebeuren door middel van datavisualisatie, interactieve video’s en virtual reality.

In het project Broeinest Brabant bedenken studenten van de Hogeschool Fontys concepten om de regionale nieuwsvoorziening te verbeteren. De ideeën zullen zij op de werkvloer van de Persgroep verder ontwikkelen.
Vervolgens worden de studenten intensief begeleid op weg naar zelfstandig ondernemerschap.

Ook zal het Stimuleringsfonds een samenwerkingsverband tussen Omroep West, diverse lokale omroepen in de regio Haaglanden en de Hogeschool Utrecht steunen.

Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking

De Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking is in het leven groepen om de lokale en regionale journalistiek te verbeteren.
Het Stimuleringsfonds steunt projecten waarbij nieuwe producten, diensten, platforms of bedrijfsmodellen tot stand komen binnen samenwerkingen waaraan tenminste twee partijen deelnemen.