Juncker verzocht om btw-verlaging snel mogelijk te maken

Europese uitgeversverenigingen verzoeken de Europese Commissie om snel met een voorstel te komen om de Btw-richtlijn aan te passen.

De uitgeversverenigingen spreken hun waardering uit voor het voornemen van de Europese Commissie om een btw-verlaging voor digitale media mogelijk te maken. Pas na een wijziging van de Btw-richtlijn kunnen lidstaten digitale media tegen hetzelfde btw-tarief belasten als gedrukte media.

Digital Single Market

Met het verzoek aan Commissievoorzitter Juncker reageren de Europese uitgeversverenigingen op de strategie voor een Digital Single Market. Binnen deze strategie gaat de Europese Commissie verkennen hoe de btw-heffing op specifieke digitale diensten, zoals e-books en online publicaties, kan worden vernieuwd.

In een toelichting op de strategie kondigde Juncker in mei aan dat de Commissie een voorstel wil indienen om het lage btw-tarief op digitale kranten mogelijk te maken.