Leerlingen in debat tijdens Roadshow Persvrijheid 2015

Tijdens het Festival van het Vrije Woord op zaterdag 2 mei wordt de Roadshow Persvrijheid gelanceerd.

Hoofdredacteuren gaan tijdens dit project met middelbare scholieren in debat over persvrijheid en gebruiken hierbij lesmateriaal van Nieuws in de klas.

Wat is nieuws en door wie wordt dat bepaald? Hoe is vrijheid van meningsuiting geregeld in Nederland? En is er iets veranderd sinds de gebeurtenissen bij het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo? Die vragen staan centraal tijdens de Roadshow Persvrijheid, opgezet na de aanslagen in Parijs.

Ter voorbereiding op het bezoek van de journalist werken leerlingen met lesmateriaal van Nieuws in de klas en krijgen zij met de Nieuwsservice twee weken lang dag- en weekbladen.

De Roadshow Persvrijheid is een journalistiek initiatief en wordt gesteund door de NVJ, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en het Ministerie van SZW.

Het Festival van het Vrije Woord vindt plaats aan de vooravond van de Internationale Dag van de Persvrijheid en wordt mede georganiseerd door NDP Nieuwsmedia. Tijdens deze dag staan journalisten en mensenrechtenactivisten overal ter wereld stil bij dit mensenrecht.