ENPA en WAN-IFRA veroordelen de aanslag op redactie Charlie Hebdo

ENPA (European Newspaper Publishers’ Association) en WAN-IFRA (World Association of Newspapers and News Publishers) hebben gereageerd op de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

In een persverklaring noemt ENPA de gruweldaad een aanval op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Hiermee is het een aanslag op een van de pijlers onder de democratie in Europa. “De aanslag op Charlie Hebdo confronteert Europese beleidsmakers met de noodzaak persvrijheid krachtig te verdedigen.”

CEO Vincent Peyrègne veroordeelt de aanslag namens WAN-IFRA: “Het is niet alleen een aanval tegen de pers, maar ook een aanval op onze samenleving en de waarden waar we voor staan. Laat dit een wake up call zijn. We moeten opstaan tegen de bedreigingen voor de democratie.”