Eerste certificaten Nieuwsmedia Academy uitgereikt

NDP Nieuwsmedia heeft vorige week de eerste cursisten het Nieuwsmedia Academy-certificaat uitgereikt.

Karel Zoet (Vizeum), Mara van Barneveld (FD Mediagroep) en Jordi van Zaal (Holland Combinatie) legden het examen met succes af.

NDP Nieuwsmedia biedt met Nieuwsmedia Academy een vernieuwde cursus voor mediaprofessionals aan. Het cursusprogramma (e-learning) gaat in op onderwerpen als het (nieuws-)medialandschap en het mediatraject, van strategie tot evaluatie. Daarnaast verwijst Nieuwsmedia Academy naar relevante data en mediaonderzoek.

Nieuwsmedia Academy is de opvolger van de cursus Dagblad Academy. De focus is verbreed en alle platforms komen aan bod: dagbladen, nieuwsradio, tv, opiniebladen en nieuwssites.

Hoe werkt het?

De lesstof van Nieuwsmedia Academy is gratis toegankelijk. Cursisten kunnen de dertien lesmodules online doornemen. De site is tevens een databank met nuttige links.

Nieuwsmedia Academy is bedoeld voor mediaprofessionals als mediaplanners, adverteerders, reclamebureaumedewerkers en accountmanagers.

Afhankelijk van voorkennis is 10 tot 40 uur aan voorbereiding nodig. De kosten voor het schriftelijke examen bedragen 135 euro. Inschrijven voor de cursus kan via de site.