Pilot lespakket NieuwsMakers van start

Docenten van meerdere scholen zijn gestart met de pilot voor het lespakket NieuwsMakers.

Het lespakket NieuwsMakers is een digitaal lesproduct voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het vmbo. Het is samengesteld door KlasseTV, Teachers in Media en Nieuws in de klas en mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Pers, SNS REAAL Fonds en Stichting Democratie en Media.

Met behulp van het lespakket maken leerlingen kennis met nieuwsmedia en zullen zij – onder begeleiding van de leerkracht – zelf nieuws maken en dit publiceren in hun eigen online nieuwsmedium: de Nieuwstool.

Voordat NieuwsMakers wordt gepubliceerd, vindt er een evaluatie plaats met de deelnemende scholen. Met het lespakket werken de leerlingen aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.