Google doet Europese Commissie nieuwe wijzigingsvoorstellen

Eurocommissaris Joaquín Almunia (Mededinging) heeft vandaag bekendgemaakt dat Google een verbeterd schikkingsvoorstel heeft gedaan om tegemoet te komen aan de bezwaren van marktpartijen tegen de internetgigant.

Deze maatregelen zijn het gevolg van het onderzoek van de Europese Commisie naar het misbruik van de marktdominantie door Google.

Google zal in Europa de wijze waarop bepaalde zoekresultaten worden getoond aanpassen om concurrenten beter zichtbaar te maken. Volgens Almunia komt dit voorstel, na vele moeilijke gesprekken met Google, tegemoet aan de zorgen van de Commissie.

Marktpartijen die de zaak aanhangig hadden gemaakt bij de Commissie, blijven onverminderd kritisch over de toezeggingen van Google. Voordat de Europese Commissie een definitief besluit neemt, hebben marktpartijen de mogelijkheid hun inhoudelijke reactie op de wijzigingsvoorstellen in te dienen.