NOS staakt videodienst na bezwaren marktpartijen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft vandaag de aanvraag voor het NOS Nieuwsfragmentenkanaal ingetrokken.

Met de videodienst beoogde de publieke omroep gratis videofragmenten beschikbaar te stellen aan professionele afnemers. Private aanbieders kunnen echter niet concurreren met gratis aanbod en worden zo uit de markt gedrukt.

In september 2013 maakte NDP Nieuwsmedia daarom namens de nieuwssector bezwaar tegen de dienst bij staatssecretaris Dekker (Media).

Met het intrekken van de aanvraag geeft de NPO gehoor aan de bezwaren van marktpartijen. Hiermee komt een einde aan het kosteloos aanbieden van een concurrerende videodienst aan professionele afnemers door een publieke organisatie.

NDP Nieuwsmedia is verheugd dat de marktverstorende werking die van deze dienst uitgaat, per 1 maart 2014 wordt beëindigd.