NU.nl treedt toe tot NDP Nieuwsmedia

Nieuwssite NU.nl sluit zich per 1 januari 2014 aan bij NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven.

NDP Nieuwsmedia versterkt hiermee zijn positie als belangenbehartiger van de private nieuwssector. NU.nl en NDP Nieuwsmedia werkten de afgelopen maanden al samen op het vlak van public affairs.

NU.nl is een onderdeel van mediabedrijf Sanoma. NDP Nieuwsmedia maakt zich sterk voor de zakelijke en journalistieke belangen van de private nieuwsbedrijven.

Sander Stallinga, uitgever van NU.nl, ziet de belangen van NU.nl en de lidbedrijven van NDP Nieuwsmedia steeds meer samenvallen: ‘Private partijen moeten zich sterk maken voor een gelijk speelveld, vooral op groeimarkten als internet en video. Om die reden trekken we graag met het collectief van private media op tegen bijvoorbeeld het Nieuwsfragmentenkanaal van de NOS.’

Jacques Kuyf, voorzitter van NDP Nieuwsmedia, is verheugd over de komst van NU.nl: ‘NU.nl is als sterk online nieuwsmerk een belangrijke speler op de private nieuwsmarkt. In de concurrerende mediamarkt is het essentieel dat private nieuwsbedrijven hun krachten bundelen.’

De toetreding van NU.nl leidt tot een verdere verbreding van de brancheorganisatie. NDP Nieuwsmedia besloot in 2011 nieuwsmedia, ongeacht het mediumtype, te vertegenwoordigen. Sindsdien traden RTL Nieuws, ANP, BNR Nieuwsradio, Vrij Nederland, Metro en Young & Connected (Kidsweek en 7Days) toe.