NDP neemt feestelijk afscheid van Kees Spaan

Op vrijdag 24 september heeft de NDP tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Muziektheater te Amsterdam afscheid genomen van haar oud-voorzitter Kees Spaan.

Op het programma stond onder meer een dubbelinterview met Sjuul Paradijs, hoofdredacteur van De Telegraaf, en Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant.

Tevens verzorgden Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden en voorzitter van het Genootschap voor Hoofdredacteuren, Lútsen Kooistra, hoofdredacteur en directeur van Het Friesch Dagblad en Tom Nauta, directeur van de NDP, een bijdrage.
Middagvoorzitter was René van Zanten, onder meer oud-directeur en -uitgever van De Gelderlander. Uit handen van NUV-voorzitter Loek Hermans ontving Kees Spaan de NUV-legpenning.

Kees Spaan legde in juni dit jaar na elf jaar zijn voorzitterschap neer. Jacques Kuyf, ceo van FD Mediagroep, is benoemd tot nieuwe voorzitter van het NDP-bestuur.

De NDP zal zich de komende jaren verbreden tot een vereniging voor uitgevers van nieuwsmedia.

De wens tot verbreding van de NDP vloeit voort uit het toenemende aantal digitale uitgeefactiviteiten die uitgevers ontwikkelen naast de papieren krant. Dagbladuitgevers benutten zowel de papieren krant als digitale platforms om te voorzien in de behoeften van nieuwsconsumenten.