Dagbladbezorgers van het Jaar 2009 bekend

Op 23 september zijn de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Dagbladbezorger van het Jaar 2009.

Özkan Hoff uit Noord-Brabant is in de categorie junior (15+) uitgeroepen tot winnaar. Rina Oskam-de Bruin uit Utrecht is de beste in de categorie senior (40+).
Zij ontvingen in het Fulcotheater in IJsselstein uit handen van Jan Douwe Kroeske elk een reischeque ter waarde van € 2.000,-.

Daarnaast werd de Publieksprijs uitgereikt. Dhr. N. Shakir uit Assen was de gelukkige winnaar van een cheque ter waarde van 500 euro.

Voor de titel Dagbladbezorger van het Jaar worden jaarlijks 24 bezorgers genomineerd: uit elke provincie één in de categorie junior en één in de categorie senior.

De abonnees van deze bezorgers konden ook dit jaar weer hun stem uitbrengen op hun eigen bezorger via www.worddagbladbezorger.nl of per post via een stemkaart. Naast deze stemmen wogen factoren als grootte van de wijk en aantal bezorgadressen mee bij de beoordeling van de genomineerden.

Bovendien kregen de kandidaten punten toegekend voor bijzondere omstandigheden of activiteiten. De jaarlijkse verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar is een initiatief van De Nederlandse Dagbladpers (NDP). Met deze verkiezing willen de Nederlandse dagbladen hun waardering uitspreken voor alle bezorgers in Nederland.