Acht op de tien dagbladbezorgers (zeer) tevreden met hun werkzaamheden

Een grote meerderheid van de dagbladbezorgers (83%) is tevreden tot zeer tevreden met hun werkzaamheden. Zeven op de tien bezorgers willen deze werkzaamheden niet snel verliezen.

Voor 40-plussers zijn vooral lichaamsbeweging en werken in de buitenlucht aantrekkelijke aspecten. Jongeren (tot en met 21 jaar) vinden het grootste voordeel dat ze als bezorger relatief veel en snel geld kunnen verdienen.
Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Dagbladpers (NDP), uitgevoerd door Ruigrok | NetPanel onder ruim 900 bezorgers.

Het onderzoek geeft aan dat bezorgers hun werkzaamheden snel hebben afgerond, 66% is binnen een uur klaar. Bezorgers krijgen veel waardering voor hun werkzaamheden, 69% ontvangt positieve reacties van hun abonnees.
Deze waardering blijkt ook uit het geld dat ze ontvangen van hun abonnees rond Nieuwjaar. Ruim de helft (55%) haalt meer dan 100 euro op. Een ergernis is er ook. Zowel jonge als oudere bezorgers storen zich aan een volle postbak of brievenbus (44%).

Dagbladbezorger van het Jaar 2009

Het onmisbare werk van de dagbladbezorgers wordt elk jaar in de schijnwerpers gezet tijdens de Verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar. De verkiezing vindt dit jaar voor de achtste keer plaats.
In totaal zijn er 24 genomineerden: uit elke provincie een junior bezorger (15+) en een senior bezorger (40+).

Vanaf vandaag strijden zij om de titel Dagbladbezorger van het Jaar 2009. Abonnees kunnen tot en met 13 september hun stem uitbrengen via de website www.worddagbladbezorger.nl.

Op woensdagmiddag 23 september worden de winnaars van de verkiezing bekendgemaakt. Zij ontvangen een reischeque van 2000 euro en een nieuwe fiets. Ook de overige genomineerden winnen een fiets.
Abonnees die hun stem hebben uitgebracht op de winnende bezorgers maken kans op een gratis jaarabonnement op hun dagblad.

Publieksprijs via 3FM

Is een dagbladbezorger niet genomineerd, dan kunnen abonnees via www.worddagbladbezorger.nl hun bezorger voordragen voor de Publieksprijs. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september besteedt Giel Beelen aandacht aan deze prijs in zijn ochtendprogramma op 3FM. Op de eerste dag van de Week van de Dagbladbezorger, maandag 21 september, wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze bezorger wint een cheque van 500 euro.