Opnieuw stijging digitaal bereik nieuwsmedia

Het digitaal consumeren van nieuws blijft groeien, vooral op smartphones en tablets.

52% van Nederlanders van 13 jaar en ouder leest weleens een digitaal dagblad. Het bereik van printuitgaven van dagbladen daalde met gemiddeld 1%. Dat blijkt uit de bereikcijfers over 2014 die NOM op 19 maart presenteerde in de NOM Print Monitor.

Nieuwe meetmethode bereikcijfers

De NOM Print Monitor stelt het totale bereik van mediamerken vast door het bereik van papieren edities te combineren dat van digitale producten. In 2015 worden de vragen over het lezen op verschillende platforms nog verder uitgebreid zodat informatie ook op merkniveau beschikbaar is.

Het persbericht van NOM bevat meer informatie over de NOM Printmonitor en de meest recente bereikcijfers van dagbladen.