Vacature

Ervaren adviseur public affairs

NDP Nieuwsmedia zoekt een ervaren adviseur public affairs.

NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven, verzorgt de public affairs voor de private nieuwsaanbieders in Den Haag en Brussel. Wij werken voor aansprekende mediabedrijven als DPG Media, Mediahuis, RTL en FD Mediagroep.

NDP Nieuwsmedia vertegenwoordigt zo’n veertig nieuwsmerken, waaronder de Volkskrant, De Telegraaf, NRC, RTL Nieuws, NU.nl, BNR Nieuwsradio, EW Elsevier Weekblad, Vrij Nederland en alle regionale nieuwsmerken in Nederland.

Nieuwsmerken Nederland

Onze missie: NDP Nieuwsmedia draagt de kracht en de maatschappelijke waarde van nieuwsmedia uit en maakt zich sterk voor de zakelijke en journalistieke belangen van de Nederlandse nieuwsbedrijven.

Belangrijke beleidsterreinen voor NDP Nieuwsmedia zijn: persvrijheid, mediabeleid, mededinging, innovatieregelingen, arbeidswetgeving, privacyregels, intellectuele eigendomsrechten, reclameregels en btw-regelgeving.

Wat ga je doen?

  • Je wordt binnen het team verantwoordelijk voor eigen lobbydossiers
  • Je draagt inhoudelijk bij aan de overige lobbydossiers van de brancheorganisatie
  • Je onderhoudt en versterkt zelfstandig een netwerk van relevante contacten
  • Je vertegenwoordigt de branche in commissies en werkgroepen, zowel nationaal als in EU-verband

Wat vragen we?

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt een gedegen ervaring op het terrein van public affairs en weet je snel in te werken in complexe onderwerpen
  • Je beschikt over een goed afgestelde antenne voor het signaleren van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit Nederlandse en Europese wet- en regelgeving
  • Je beschikt over strategisch inzicht, overtuigingskracht en weet standpunten inhoudelijk met feiten, argumenten en voorbeelden te onderbouwen
  • Je hebt een soepele persoonlijkheid en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels
  • Je draagt de journalistiek een warm hart toe

Waar ga je werken?

De bureauorganisatie van NDP Nieuwsmedia bestaat uit een compact team van zes professionals. NDP Nieuwsmedia werkt nauw samen met andere brancheorganisaties in de mediasector en met News Media Europe in Brussel. Ons kantoor is gevestigd is Amsterdam Zuidoost. De arbeidsvoorwaarden die we bieden zijn goed afgestemd op de ervaring die je meebrengt. Het gaat om een aanstelling voor 36 uur per week.

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Tom Nauta, directeur, of Cees van Koppen, senior adviseur public affairs. Je sollicitatie kun je richten aan Tom Nauta.

Kijk voor meer informatie over ons werk en onze standpunten op www.ndpnieuwsmedia.nl.