Vacature: senior adviseur public affairs

Op zoek naar een dynamische en maatschappelijk relevante public-affairsbaan? NDP Nieuwsmedia zoekt een bevlogen senior adviseur public affairs.

Onafhankelijke journalistiek is onmisbaar in een goed functionerende democratie en rechtsstaat. De Toeslagenaffaire, die mede dankzij het vasthoudende werk van journalisten van RTL Nieuws en Trouw aan het licht kwam, is daarvan slechts één voorbeeld. Dagelijks doen in Nederland duizenden journalisten verslag van de actualiteit, of dat nu gaat over de oorlog in Oekraïne, de gevolgen van de hoge inflatie of de ontwikkelingen rond een lokale wethouder.

Selectie van de nieuwsmedia die NDP Nieuwsmedia vertegenwoordigt

Wie wij zijn

NDP Nieuwsmedia is als brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven de belangenbehartiger van onafhankelijke journalistiek, in Den Haag en Brussel. Onze missie is om de kracht en de maatschappelijke waarde van nieuwsmedia uit te dragen en ons sterk te maken voor de zakelijke en journalistieke belangen van de Nederlandse nieuwsbedrijven. Je kent onze leden van bekende nieuwsmedia zoals de Volkskrant, De Telegraaf, De Limburger, RTL Nieuws, NU.nl en BNR Nieuwsradio. NDP Nieuwsmedia vertegenwoordigt zo’n veertig nieuwsmerken.

De uitdagingen in de media zijn groot. De nieuwssector is gedigitaliseerd en dat roept voortdurend nieuwe vraagstukken op die een strategisch antwoord vereisen. Het team public affairs zet zich in voor goed overheidsbeleid en passende wetgeving op het terrein van de journalistiek, op basis waarvan nieuwsbedrijven kunnen floreren. Alleen dan kunnen nieuwsbedrijven hun belangrijke maatschappelijke bijdrage blijven leveren.

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een bevlogen senior adviseur public affairs.

Wat je gaat doen

  • Je wordt verantwoordelijk voor eigen lobbythema’s en de invulling daarvan, waarbij je in teamverband samenwerkt met de adviseurs public affairs.
  • Je denkt vooruit, signaleert kansen en bedreigingen voor de onafhankelijke journalistiek en anticipeert daarop.
  • Je vertegenwoordigt de aangesloten nieuwsbedrijven bij politieke en ambtelijke stakeholders en in uiteenlopende commissies en werkgroepen, zowel nationaal als in EU-verband. Je onderhoudt en versterkt daartoe een netwerk van relevante contacten.
  • We geloven in de kracht van samenwerking. Als senior adviseur lever je daaraan een belangrijke bijdrage.

Wat we vragen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je weet je complexe onderwerpen snel eigen te maken.
  • Je hebt ruime relevante werkervaring, bij voorkeur op het terrein van public affairs, juridisch advies, politiek, beleid of journalistiek.
  • Je hebt een scherp oog voor het signaleren van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit Nederlandse en Europese wet- en regelgeving.
  • Je beschikt over strategisch inzicht, overtuigingskracht en weet standpunten inhoudelijk met feiten, argumenten en voorbeelden te onderbouwen.
  • Je bent een verbinder, zowel in het overleg met onze lidbedrijven als in het contact met externe stakeholders.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Waar je gaat werken

Het bureau van NDP Nieuwsmedia bestaat uit een hecht team van straks acht professionals. Je gaat samenwerken met de directeur en de adviseurs public affairs. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam. Flexibel werken is uiteraard vanzelfsprekend, waarbij we waarde blijven hechten aan de onderlinge ontmoeting. NDP Nieuwsmedia werkt samen met andere brancheorganisaties in de media en met News Media Europe in Brussel. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden. Het gaat om een fulltime aanstelling voor 36 uur per week.

Solliciteren

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Herman Wolswinkel, directeur van NDP Nieuwsmedia (06 – 1473 9631). We zien uit naar jouw sollicitatie. Je kunt die mailen naar [email protected].